Zázrak jménem Maggie je na světě

Zázrak jménem Maggie – opravdový příběh pouliční týrané fenky

5 letá fenka Maggie byla živým terčem v Libanonu. Nesčetněkrát ji postřelili, vystřelili jí oči, uřízli ucho a měla zlomenou čelist. Všechna zranění navíc utrpěla v době, kdy byla březí. Z děsivých podmínek v Libanonu ji zachránila 25 letá Angličanka Kasey Carlin, které se podařilo pejska převézt do Anglie. Následovaly dlouhé operace, rehabilitace a spousta času i obětavosti. Ale Kasey se nevzdávala a podařilo se jí nejen Maggie uzdravit, ale i to nejdůležitější – naučit ji znovu milovat a důvěřovat lidem.
Začal se psát příběh neuvěřitelné odolnosti a síly.

Nyní žije Maggie šťastný život a dokonce se stala canisterapuetickým psem. Její panička o ní založila Instagram, který má téměř půl milionu sledujících. Kromě toho o jejím příběhu napsala knížku.

Kniha nyní vyšla i v češtině pod názvem Zázrak jménem Maggie. a to v našem nakladatelství SiMonaLisa díky crowfundingové sbírce na HitHitu. Je hezké, že lidé, byť je těžká doba a musejí mnohem více přemýšlet, za co své peníze utratí, se rozhodli nám s vydáním knížky pomoct. Výtěžek z HitHitu, který dělal 13 700 Kč putuje do stanice pro týrané psy Rafael v Česku a výtěžek z prodeje knih poputuje zase pro Maggie.

Příběh Maggie se mě velice dotkl a moc obdivuju Kasey, která jí dokázala vrátit do života. Sleduji ji na Instagramu, jsme spolu v kontaktu online a těším se, až se za nimi vydám do Anglie, jen co to koronovirová situace dovolí. Maggie i Kasey, která se stará o několik dalších psů si zaslouží, aby o nich věděl svět. Věřím, že dojemný příběh, ve kterém ovšem nechybí ani spousta humoru, najde místo i v českých knihovnách a to nejen pejskařů.

Kniha je v distribuci Kosmas a v knihkupectvích bude od zač.prosince.

Lze také objednat přímo na www.simonalisa.cz. Vazba brožovaná, vel. A5, počet stran 208, cena 280 Kč.